גלישת גלים עם סאפ


לאחר שרכשת נסיון רב בחתירות ואתה יציב על הגלשן (תהליך שלוקח עשרות שעות ים) אתה יכול להתקדם לשלב הבא > גלישת גלים עם סאפ.

כללי בטיחות:
1. לעולם לא להיכנס עם סאפ בלי ליש לים.

2. בפעמים הראשונות חובה להתרחק מוגלשים אחרים.

3. מרחק ביטחון – טווח הפגיעה של הגלשן הוא אורך הגלשן ועוד אורך הליש לכן שמור מרחק מתאים שימנע פגיעה בגולשים אחרים.

4.מיקום לעומת הגלשן – כאשר אתה לא על הגלשן לעולם אל תהיה בין הגלשן לחוף, אתה לא רוצה שהגל יעיף את הגלשן עליך.

5.תהיה מודע למגבלות שלך – בהתאם לנסיון שלך, אל תכנס בים גבוהה מידי מעבר ליכולות שלך, זה מתכון לפציעות מיותרות.



לפני שמתחילים: בכדי לתפוס גל יש צורך לעבור מחתירה ברגלים מקבילות לחתירה ברגל ציר, פעולה זו אינה פשוטה למתחילים והיא הכרחית לתפיסת גלים ולכן חשוב לתרגל זאת בים שקט ללא גלים.
בכדי לשמור על יציבות ניתן לבצע מעבר לרגל ציר וחזרה בקפיצה קטנה (כך תמיד המשקל על הגלשן מאוזן ולא ניפול).
עמידה עם רגל ציר על סאפיש צורך לתרגל מעבר לרגל ציר וחזרה שוב ושוב בים שקט, עלינו להצליח לעשות זאת ללא בעיה לפני שננסה לתפוס גלים.






איך מתחילים?
בהמשך מצורפים מספר סרטים שעוזרים להמחיש כיצד לתפוס גלים עם סאפ, נתחיל עם תיאור מילולי.

כמובן שנתחיל עם גלים קטנים, נתמקם (בעמידה כמובן) מספר כ 10מטרים  עמוק יותר מהנקודה בה אנו רואים שהגלים נשברים (גל הופך לקצף לבן), כאשר הפנים לעומק, כאשר נזהה גל נתחיל חתירה חזקה בצד החזק שלנו כאשר השאיפה היא להספיק להסתובב לכיוון החוף ולסיים חצי סיבוב בדיוק כאשר הגל מתחיל לעלות אותנו, בשלב זה יש לעבור לעמידת גלישה (רגל ציר קדימה) להתכופף מעט ולהמשיך בחתירות מהירות עד שאנו מרגישים שתפסנו את הגל.
לאחר שתפסנו גל יש להתכופף מעט ולהמשיך לחתור בכדי לשמור על יציבות.

כפי שהבנתם הדבר החשוב ביותר בכדי לתפוס גל זה התזמון, הקושי הוא לשמור על יציבות ולהתאים את קצב החתירה למיקום ולגל כך שכאשר הגל מעלה אותנו אנחנו בדיוק עם הפנים לחוף ובעמידת רגל ציר.

בפעמים הראשונות ניתן להתמקם עם הפנים כמעט לכיוון החוף, כך הסיבוב יהיה קצר יותר ויהיה לנו יותר זמן להתייצב ולעבור לרגל ציר.



איך לעבור גלים עם סאפ?

כמו שהסברנו קודם בכדי לתפוס גלים יש צורך להתמקם אחרי שבירת הגל בעומק, לשם כך עלינו ללמוד כיצד לעבור גלים (שכבר נשברו, קצף) , משימה זו אינה פשוטה ככל שהגלים גבוהים יותר דורשת יציבות גדולה יותר וניסיון רב יותר.

נציג מספר דרכים, מומלץ לתרגל שוב ושוב בגלים נמוכים ולאט לאט להתנסות בגלים גבוהים יותר.

1.  חתירה עם רגלים מקבילות
מתאים לגלים נמוכים, יש לחתור במהירות מול הגל, כאשר הגל מגיע יש לקופף רגלים ולתת חתירה חזקה, חשוב להקפיד שהמשוט יהיה במים בשניה שאנו עוברים את הגל (זה יתרום רבות ליציבות)

2.  חתירה על הברכים
מתאים לגלים נמוכים +, בחתירה על הבירכים קל לשמור על הגלשן ולא ליפול ממנו, כמו בחתירה עם רגלים מקבילות יש לחתור חזק מול הגל, להישען קצת אחורה שהגל מגיע ולתת חתירה חזקה על הגל.

3.  עמדת גלישה/רגל ציר
מתאים לגלים גבוהים יותר, מספר מטרים לפני שהגל מגיע יש לעבור לרגל ציר ולחתור חזק מול הגל, כאשר הגל מגיע יש להישען קצת אחורה בכדי שחרטום הגלשן יעלה על הגל, לאחר שעלינו על הגל יש להישען קדימה בכדי לעבור את הגל, גם כאן חשוב להיות עם משוט במים כאשר אנו על הגל.
4. חתירה על הגלשן בשכיבהמתאים לגלים קטנים, יתרון גדול ניתן לחתור במהירות וכך לעבור את הקטע בו נשברים הגלים במהירות.

כל הדרכים שהצגנו דורשות תירגול רב, מומלץ להתאמן שוב ושוב בגלים קטנים ולאט לאט להתנסות בגלים גבוהים יותר, בכל מקרה שנופלים חשוב להתמקם בין הגלשן לעומק בכדי שלא נפגע מהגלשן.

טיפ נוסף, גלים מגיעים בהתקפות ולכן אם לא מצליחים לחזור לעומק מומלך לחכות מספר דקות שהים ירגע ואז לחתור מהר לעומק לפני ההתקפה הבאה.